Kaas en Koos bouwen een huis
Inge Besaris (tekst) en Brigida Almeida(tekeningen)

Ouders en jonge grootouders van nu zijn opgegroeid met de verhalen van Kaas en Koos in Sesamstraat. Zij kunnen nu zelf de avonturen van muis Kaas en ooievaar Koos voorlezen aan hun kinderen. Plezier voor allebei. Kaas en Koos gaan samen met hun vriendjes Pauw, Giraf, Rode Kat en Jongetje Jan een huis bouwen. Dat valt niet mee, maar als iedereen doet waar hij goed in is komt er een mooi huis voor iedereen. Waar zet je zo’n huis? In de stad, aan het strand? Nee, in een boom natuurlijk! Er valt veel te zien op de tekeningen van Brigida die de avonturen van Kaas en Koos bedacht met haar kinderen.

Recensie van NBD Biblion:
Op de vrolijke paginagrote afbeeldingen in warme tinten, soms over twee pagina’s is veel te zien en te ontdekken. De eenvoudige wat nonchalante, drukke illustraties (gemengde techniek) met wisselend perspectief sluiten goed aan bij de tekst. Ze hebben weinig diepte maar zitten vol beweging. Vlot leesbaar, eenvoudig taalgebruik, korte zinnen, veel dialoog. Warme prentvertelling om samen te bekijken. 

Voorleesboek,
voor lezers vanaf 4 jaar,

hardcover € 12,50, € 10,00
36 blz.
255×197, illustraties met tekst
ISBN 978-90-814921-7-1
NUR 273
2018

Inge Besaris (1963) schrijft al ruim 30 jaar scenario’s en liedteksten voor het jeugdtheater. Zelf speelt en zingt ze ook, bij Theater Snater en Muziektheatergroep WIJS. In 2009 bewerkte ze een voorstelling tot haar eerste kinderboek: Ridder Tim. Verder maakte zij, samen met Brigida Almeida, o.a. een verhalenreeks over ‘Zwervertje’ voor het televisieprogramma Sesamstraat. Ze vond het heerlijk om vrijuit te kunnen schrijven zonder rekening te hoeven houden met praktische zaken als decors, budgetten en zwaartekracht. Na een cursus jeugdliteratuur bij de Schrijversvakschool, volgde ze de opleiding ‘Proza voor Kinderen’ bij Scriptplus. Daar scherpte ze haar pen en ontwikkelde een eigen stijl die zich laat omschrijven als: helder, warm en humoristisch, met soms een filosofische ondertoon. Bij Uitgeverij Anderszins kwam het kinderboek uit dat ze samen met Brigida Almeida maakte: Kaas en Koos bouwen een huis

Brigida Almeida (Utrecht) is een illustratrice met inspirerende ideeën en divers werk dat toch herkenbaar is aan de snelheid en spontaniteit die het uitstraalt. Brigida is een veelzijdig kunstenaar, onder meer zelf regelmatig performer in tekenvertellingen van haar Sesamstraat verhalen. Ze is moeder van vier kinderen en geestelijk moeder van Sesamstraatfiguren Kaas en Koos, Tante An en jongetje Jan en het meisje Mira. Ze is sinds 1985 actief als illustrator en ze tekent vooral voor niet-commerciële opdrachtgevers. Zo bepaalde zij het gezicht van Mijn Levensboek, waarin (pleeg)kinderen hun levensverhaal kunnen vastleggen en illustreerde ze de dichtbundel over pleegzorg: Oei, pleegmoeder.
Met Victor Frederik maakte ze een creatieve vertelling van het kerstverhaal vanuit het perspectief van de herberg: De Herberg. Ze produceert ook tekenvoorstellingen voor kindertheater en scholen. In haar vrije werk maakt ze een eigen werkelijkheid vol intense kleuren. Dat is goed te zien in de uitgaves van Kaas en Koos die bij Uitgeverij Anderszins zijn uitgegeven: Kaas en Koos maken vrienden en Kaas en Koos bouwen een huis.

www.brigida-utrecht.nl

Bestel nu

Voorleesboek,
voor lezers vanaf 4 jaar,

hardcover € 12,50, € 10,00
36 blz.
255×197, illustraties met tekst
ISBN 978-90-814921-7-1
NUR 273
2018