Uitgeverij Anderszins2019-08-28T17:04:51+02:00

Wie zijn wij?

Wij geven boeken uit die we zelf ook graag zouden lezen. Boeken die de moeite waard zijn om te (laten) ontstaan, maar die weinig kans maken bij de grote uitgevers. Alle boeken zijn mogelijk, maar we gaan uitdrukkelijk op zoek naar poëzie, levensverhalen en teksten die de kijk van ‘gewone mensen’ op samenleven en zorg weerspiegelen.

De paarse klaproos in ons logo is een bron van inspiratie. Deze eigenzinnig gekleurde bloem doet het goed op arme grond, bloeit uitbundig in de marge van de grote weg, valt op door haar frisse schoonheid en heeft de ruimte nodig.

Uitgeverij Anderszins is opgericht in 2016 en is een initiatief van Fiet van Beek.

Een groeiende groep mensen werkt mee aan Uitgeverij Anderszins:

Fiet van Beek
uitgever

Laurien Stam, Grafisch ontwerp

Laurien Stam
grafisch ontwerp

Hanneke van Beek, Photo-coco

Photo-coco
cover fotografie

Dave Mansoor, WhatNext

Dave Mansoor
webmaster

Manuscripten

Manuscripten zijn welkom en kunnen gemaild worden naar info@uitgeverijanderszins.nl. Kijk je goed of wat je schreef past bij Anderszins? We geven geen romans uit, geen vertalingen en alleen Nederlandstalige boeken.

Bij het manuscript verwachten we een toelichting waarin je jezelf voorstelt, laat weten of en wat en waar je al eerder publiceerde en waarin je beschrijft waar je denkt dat lezers voor jouw boek te vinden zijn. Waarom schreef je dit boek, wie zijn de lezers die je voor ogen hebt? Informatie over wat jij zelf kunt doen om die lezers te bereiken, vinden we ook interessant. Denk je zelf ook boeken af te nemen?

Wij lezen je manuscript zo snel mogelijk en laten je weten of we verder met je willen kennismaken. Bij de beoordeling kijken we of het past bij het profiel van de uitgeverij. Daarnaast letten we op kwaliteit en originaliteit, maar ook onze smaak speelt een rol. We gaan alleen boeken uitgeven die we zelf ook willen (uit)lezen.