Feest bij ds. Wouter Schraven deze week. Zijn boek Als de dokter somber kijkt (hardcover) is verschenen. Het is een bijzonder boek over leven, kanker en geloven. De aanleiding voor het schrijven ervan is dat hij vorig jaar zelf de diagnose kreeg dat hij een ongeneeslijke vorm van kanker heeft. Dat zette zijn leven op de kop. En dan toch feest?

Ja, toch feest. Wouter Schraven schreef al wekelijks een blog, 24 daarvan zijn bewerkt tot overdenkingen en bij elkaar gebracht in dit boek. Hiermee deelt hij wat er gebeurt en belangrijk is in zijn kwetsbare leven. Het zijn stukjes levensverhaal van een dominee die eerlijk laat zien hoe hij zijn leven leidt tussen twijfel en geloof en er in deze moeilijke tijd achter komt wat er telt en troost. Dat zijn de mensen om hem heen in de eerste plaats, zoals zijn vrouw Gerjanne die een taart bestelde op de dag dat de boeken arriveerden. Maar er is veel meer te zeggen en dat doet Wouter Schraven dan ook op een toegankelijke manier. Anekdotes, citaten, liederen, persoonlijke ontboezemingen en vragen. Het staat allemaal in zijn boek. Nu ook te lezen door anderen die te maken hebben met vraagstukken rond leven, kanker en geloven. Dat is een felicitatie waard, aan de schrijvers en zijn lezers.

Wouters boek is met lijntekeningen geïllustreerd door Rosalie Schraven. De foto van de cover is gemaakt door photo-coco, de vormgeving is gedaan door Laurien Stam uit Zwolle.