Veel belangstelling bij Paagman in Den Haag voor de boekpresentatie Het been van Ome Han, het door haar zelf geschreven levensverhaal van Joke van Ruth. De grote afwezige was de schrijfster zelf, zij overleed in maart van dit jaar en heeft dus niet mee kunnen maken dat haar verhaal een heus boek werd. En wat voor een boek: een stevige hardcover van 256 pagina’s met een verhaal dat leest als een trein.

Jokes turbulente leven kreeg een wending toen zij kindermeisje werd bij het toneelechtpaar Jules Croiset en Sonja Brill. Kuik, het meisje waar ze destijds op paste en inmiddels een volwassen vrouw, las enkele passages uit het boek voor en ontving het eerste exemplaar uit handen van Joke’s echtgenoot. Vriend en zanger Johan Frauenfelder van de Règâhs zong twee Haagse liedjes, die Den Haag en Joke typeerden.

Rob, de man van Joke van Ruth, werd geïnterviewd door Sjaak Bral op radio West (zie onder de foto’s) en er volgen de komende week nog meerdere artikelen/interviews in kranten (AD, Posthoorn etc.)

Beluister hier het hele interview door Sjaak Bral op radio West.